RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Ворог готується знищити енергетику України: фото, відео і всі подробиці масованого удару 21 вересня

У ніч проти 21 вересня російські окупанти вчергове атакували Україну - вибухи лунали у різних областях, зафіксовано пошкодження інфраструктури, зокрема й енергетичної, постраждали та загинули люди.

Подробиці публікує "Апостроф".

Київ та область

У Києві через падіння уламків є пошкодження у кількох районах міста. Так, у Дарницькому районі спалахнула пожежа та, за попередніми даними, постраждали 7 осіб, серед яких 9-річна дівчинка, їй зашивають ніжку. Трьох людей госпіталізували. Решта отримали медичну допомогу на місці. Осколки впали на нежитлову будівлю без загоряння, проте на станції технічного обслуговування, виникла пожежа на площі 400 м2, загорілися припарковані автомобілі, також пошкоджено вікна двоповерхового гуртожитку.

У Шевченківському районі пошкоджено газову трубу без загоряння. У житлових будинках вибуховою хвилею вибили двері та пошкодили вікна, також вікна пошкоджено у нежитловій багатоповерховій будівлі.

Також повідомляється про пошкодження у Солом'янському районі столиці.

Читайте також: Перша в сезоні атака на енергетику: всі подробиці удару по Києву 21 вересня - відео

В області уламки пошкодили лікарню, внаслідок чого відбулося загоряння. Також пошкоджено приватні будинки мирних мешканців, господарчі споруди і транспортні засоби, будівлю лікарні. Поранено двох людей, один із них отримав осколкові поранення ніг. Наголошується, що жоден з пошкоджених об'єктів не є воєнною ціллю.

Черкаси

Внаслідок ракетного удару у місті зруйновано будівлю готелю, виникла пожежа та загорілися павільйони на ринку. Зафіксовано 10 постраждалих, серед яких один у важкому стані, ще 10 осіб евакуювали. З-під завалів врятували одну людину, можуть бути інші жертви, пошуки продовжуються. На місці працюють всі необхідні служби. Всього у готелі могло перебувати до 23 осіб.

Харків

У Харкові в результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждало 2 особи.

Рівненщина

Зафіксовано влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі. Зокрема постраждала СТО і 5 автівок, які знаходилися на її території. За попередніми даними, жертв немає. У частині Рівненського району відсутня електроенергія, відповідні служби працюють на місці.

"Ворог готується до знищення енергетичної інфраструктури напередодні опалювального сезону. Таким чином шукає слабкі місця, виснажує ППО. Зима буде складною та з багатьма викликами", - заявив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Львівщина

Близько 06:25 ворог завдав трьох ракетних ударів по території Дрогобича. Два прильоти – по промисловому обʼєкту. Загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу, є загоряння на площі близько 30 кв.м. Ще один ракетний удар – по приватному двоповерховому складу. Є загоряння на площі 20 кв.м. За попередніми даними, постраждалих немає.

Херсон

Вночі ворог обстріляв житлові будинки, а також нежитлові приміщення та один із навчальних закладів обласного центру, пошкоджено автотранспорт та лінії електропередач. В результаті ворожого обстрілу троє людей загинуло - два чоловіки та жінка. Щонайменше 5 людей поранено.

Раніше ми писали, що під Києвом ракета влучила в завод Pepsi.

  • Вас може зацікавити:

Ранковий удар по Черкасах: фото і відео руйнувань в центрі міста

В Криму вночі було дуже гучно: фото, відео і всі подробиці про масштабну атаку

Сил у ворога вистачає: військовий експерт пояснив затишшя в районі Куп'янська