RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росіяни атакували Одесу ракетами і дронами: загорілася закинута будівля, є постраждала

У ніч на 25 вересня російські окупанти знову обстріляли Одеську область 19 ударними дронами типу Shahed-136/131, двома надзвуковими ракетами "Онікс" та 12 "Калібрами" зі складними траєкторіями руху.

Про це написав голова Одеської ОВ Олег Кіпер.

Читайте також: Росія витратила сотні ракет і дронів на знищення муляжів: з'явилися цікаві подробиці

"Російські терористи атакували Одеську область ударними безпілотниками та двома типами ракет. На жаль, є влучення. Під ударом виявилася припортова інфраструктура. У нежитловій висотці в Одесі спалахнула пожежа. Вона була оперативно ліквідована", - написав Кіпер.

Також, за його словами, було зафіксовано руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

"В Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала пошкодження уламками, зараз отримує всю необхідну допомогу у місцевій лікарні", - додав Кіпер.

Пресслужба Сил оборони півдня України повідомила, що вночі ворог направив на Одещину 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 та 2 надзвукові ракети "Онікс". Також застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.

"Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти. 19 "шахедів" та 11 "Калібрів" збито силами та засобами протиповітряної оборони. По 1 "Калібру" над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, переважна ж більшість - в небі над Одещиною" , - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни потрапили до припортової інфраструктури. Істотних пошкоджень отримав морський вокзал в Одесі, у будівлі привокзального готелю, який уже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Пожежники оперативно ліквідували її. "Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали.

"Внаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Також займалася трава на відкритих територіях. "Пожежі ліквідовано. Постраждалих не зафіксовано. Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надано медичну допомогу", - додали в пресслужбі.

Також, за повідомленнями деяких ЗМІ, вночі 25 вересня у Кривому Розі було чути вибухи.

"Вибухи пролунали в місті близько 00:50. Крім того, близько 01:07 у місті пролунали повторні вибухи", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни обстріляли Одеський порт ракетами "Калібр", метою атаки було цивільне вантажне судно, але атаку змогла відбити українська ППО.

Вас також може зацікавити:

Виробництво дронів у РФ: The Washington Post дізналося про масштабні плани Кремля

Росіяни почали запускати по Україні "шахеди" власного виробництва: фото

Ракети в Росії не закінчаться ніколи: експерт розповів, як Україні протистояти атакам РФ