RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЗСУ мають успіх на півдні, полк російських десантників може опинитися в оточенні: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони України, ймовірно, змогли прорвати лінію оборони росіян у районі села Вербове на Запоріжжі. Цей поступ українських військ може залишити 56-й полк повітряно-десантних військ (ВДВ) РФ з Новофедорівки в оточенні.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Обстановка в Луганській та Харківській областях

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські атаки поблизу Білогорівки Луганської області (33 км на південь від Кремінної).

Росіяни стверджують, що минулого тижня війська окупанта досягли невідомого тактичного успіху поблизу Петропавлівки (7 км на схід від Куп'янська) і Синьківки (9 км на північний схід від Куп'янська). Повідомляється, що російські війська відбили українські атаки поблизу Торського (14 км на захід від Кремінної) та в районі Серебрянського лісу (11 км на південь від Кремінної).

Обстановка на Донбасі

Українські сили продовжили наступальні операції на південному фланзі від Бахмута і змусили російські війська відступити за залізничну лінію на схід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута).

Російські війська здійснили дві одночасні атаки з Дубово-Василівки (6 км на північний захід від Бахмута) у напрямку Григорівки (10 км на північний захід від Бахмута) та у напрямку Оріхово-Василівки. Також російські сили контратакували поблизу Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута) і Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). ЗСУ відобразили російські напади на схід від Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута), на південний схід від Білої Гори (13 км на південний схід від Бахмута) і біля Кліщіївки.

Російські війська продовжили наступ на рубежі Донецьк-Авдіївка, але не просунулися. У Генштабі України повідомили, що російські війська намагалися відновити втрачені позиції в районі Авдіївки та провели безуспішні наступальні дії поблизу Мар'їнки (на захід від Донецька) та Перемоги (5 км на південний захід від Донецька). Також російські війська безуспішно атакували південні підступи до Авдіївки та проводили штурми поблизу Мар'їнки та Красногорівки (6 км на захід від Донецька).

Обстановка на південному фронті

Російські війська атакували поблизу Микільського (4 км на південний схід від Вугледара). Російські сили використовували затишшя у боях для відновлення лінії оборони в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Українські війська продовжили атакувати західну частину Запорізької області та просунулися до села Вербове (18 км на південний схід від Оріхова). Також українські війська підійшли до околиць Новопрокопівки (16 км на південь від Оріхова) та покращили свої позиції на фланзі біля Новофедорівки (21 км на південний схід від Оріхова).

ЗСУ продовжили наступальні дії на Мелітопольському напрямку, вибили російські війська з позицій біля Вербового та закріпилися на нових позиціях.

Окупанти продовжили наземні контратаки у західній частині Запорізької області, але не просунулися. Повідомляється, що 24 вересня три українські ракети HIMARS завдали удару по Токмаку в окупованій Запорізькій області.

Також українські війська продовжують наступальні дії на острови в дельті Дніпра і створили "плацдарм" біля Олешок (7 км на південний схід від Херсона), і розширили свої позиції в районі Підстепового (19 км на схід від Херсона) на східному (лівому) березі Херсонської області. Українські війська розширили свої позиції на південно-західній частині острова Козацький (на північний захід від Нової Каховки).

Російські війська останнім часом активізували авіаційну діяльність на херсонському напрямку і завдали понад 20 ударів поблизу Херсона та Берислава (64 км на північний схід від Херсона).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після звільнення Андріївки у ВСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка”: росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео