RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Херсоні священник УПЦ МП торгував російською зброєю на будмайданчику храму: фото і відео затримання

Служба безпеки України затримала священнослужителя УПЦ (МП), який підпільно продавав зброю та боєприпаси, що залишилися після втечі росіян від українського контрнаступу на Херсонщині.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

Задокументовано, що клірик зберігав ворожі арсенали у двох схронах. Один з них - прямо на території будівництва нового храму УПЦ (МП) у Херсоні. Його затримали "на гарячому", задокументувавши спробу продати два переносні зенітно-ракетні комплекси "Ігла" з комплектуючими. На додаток до цих ПЗРК священик пропонував придбати боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7 ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вартість цих засобів ураження продавець у рясі оцінив в 115 тисяч гривень. Встановлено, що фігурант підшукував клієнтів через власні зв'язки, зокрема, у кримінальних колах. Під час огляду схрону на території будівництва нового храму УПЦ (МП) у Херсоні вилучено 5 пострілів та 2 порохові заряди для гранатометів. Друга схованка була обладнана в підвалі дев'ятиповерхового будинку. Там священик зберігав кулемет та автомат Калашнікова з комплектуючими, 3 бойові гранати Ф-1, майже 7 тисяч набоїв до автоматичної зброї, у тому числі великокаліберних зразків.

ігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд обрав для нього запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми. Уся вилучена зброя і боєприпаси направлені на експертизу, а в подальшому будуть передані на потреби ЗСУ", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дрони СБУ вдарили по "виборчому" штабу на окупованій частині Запорізької області.

Вас також може зацікавити:

СБУ викрила екс-діакона УПЦ МП, який під виглядом "церковних місіонерів" відправляв ухилянтів за кордон, фото

У Києві СБУ прийшла в гості до одіозного "журналіста" Юрія Шеляженка: фото

У Хмельницькому СБУ взяла "на гарячому" агента РФ, який готував удар по залізниці, фото