RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

СБУ викрила ексдиякона УПЦ МП, який під виглядом "церковних місіонерів" відправляв ухилянтів за кордон, фото

Служба безпеки України затримала колишнього диякона Одеської єпархії УПЦ (МП), який допомагав ухилянтам виїжджати до країн Євросоюзу під виглядом церковних кліриків.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

"СБУ викрила в Одеській області ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для реалізації схеми фігурант підробляв "списки місіонерів", які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади. Потім він подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова з надуманою "аргументацією" щодо необхідності виїзду псевдокліриків за межі України.

"Вартість одного "місця в списку" становила від 4,5 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду і можливостей клієнтів. Таким чином справу намагався незаконно переправити за кордон шістьох ухилянтів. Але, бійці СБУ вчасно викрили схему і затримали його "на гарячому", - наголошується у повідомленні.

Також зазначено, що під час обшуків за адресою проживання затриманого виявлено комп'ютери, мобільні телефони та сім-картки з доказами оборудки та готівку, отриману злочинним шляхом.

"Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років в'язниці з конфіскацією майна", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дрони СБУ вдарили по "виборчому" штабу на окупованій частині Запорізької області.

Вас також може зацікавити:

У Києві СБУ прийшла в гості до одіозного "журналіста" Юрія Шеляженка: фото

У Хмельницькому СБУ взяла "на гарячому" агента РФ, який готував удар по залізниці, фото

Співробітники СБУ провели у Чернігові обшуки у справі про порушення на енергооб'єктах