RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Силове затримання чоловіків працівниками ТЦК в Тернополі: з'явилась реакція прокуратури

На відео з побиттям співробітниками ТЦК СП мобілізованих у Тернополі відреагувала прокуратура. За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження.

Про це повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко у коментарі "20 хвилин".

Читайте також: У Тернополі ТЦК силою "пакує" людей з вулиці: відео

"За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень", - зазначила вона.

Санкція статті передбачає від 8 до 12 років ув'язнення.

Водночас міський голова Тернополя Сергій Надал опублікував на своєму каналі у Telegram звернення до працівників ТЦК щодо застосовування сили до українських мобілізованих.

"Я наполягаю і наголошую для "окремих" працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими. Звертаюсь до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію", - зауважив він.

За словами Надала, під час дії воєнного стану кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування і оновити свої дані, але до них мають належно ставитися, відповідно до вимог законодавства.

Нагадаємо, 19 вересня у Львівській області стався скандал із військкомами: працівники ТЦК побили чоловіка та погрожували йому пістолетом.

  • Вас може зацікавити:

Чи дозволено примусово доставляти чоловіків до ТЦК: відповідь юристів

НАЗК зацікавилося топ-чиновником ТЦК у Полтаві: у справі фігурують майже 2 млн гривень

Побиття чоловіка у Львівській області: ГБР розпочало провадження щодо працівників ТЦК