RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ЗСУ змушують ворога відступати: оновлені карти бойових дій

Українські війська продовжують просуватися на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, а російські окупанти контратакують на сході і півдні та просунулися вперед в районі Куп'янська.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бій не на життя, а на смерть: відео настання в районі Бахмута, зняте українським штурмовиком

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська провели наступальні операції під Куп'янськом і досягли обмежених успіхів на південний захід від Орлянки. Також, окупанти просунулися до Крохмального, поблизу Синьківки та зайняли кілька невстановлених позицій поблизу Лимана Першого.

Українські війська відбили російські атаки в районі Синьківки та Іванівки.

Російські війська провели наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна, але не досягли жодних підтверджених чи заявлених успіхів. ЗСУ відбили російські атаки поблизу Макіївки, Торського та Серебрянського лісництва. Підрозділи російської армії діють поблизу Макіївки та активізувалися в районі Серебрянського лісництва.

Обстановка на Донбасі

ЗСУ продовжили контрнаступ на Бахмутському напрямку і досягли деяких успіхів на схід від Кліщіївки та на схід від Андріївки.

Російські війська продовжили контратакувати українські позиції навколо Бахмута і не досягли успіхів. Українські сили відбили російські атаки в районі Андріївки.

Російські війська продовжували атакувати українські позиції поблизу Авдіївки і досягли обмежених успіхів - окупанти просунулися на захід і південь від Красногорівки та на схід від Первомайського.

Українські військові повідомили, що відбили російські атаки на Авдіївку; поблизу Степового, Ластівчиного, Тоненького і Невельського на південний схід від Північного і на південь від Первомайського. Російські війська знищили залізничну станцію Очеретине. Українські війська знищили міст між окупованими Росією Горлівкою та Ясинуватою, який підтримує російську логістику у напрямку Авдіївки.

Російські війська продовжили атаки на захід і південний захід від Донецька і досягли незначних успіхів. Окупанти домоглися обмеженого поступу на південь від Новомихайлівки. Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили понад 10 російських атак поблизу Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки.

Обстановка на південному фронті

Українські війська відбили російські атаки на південний схід від Вугледару на заході Донецької області. ЗСУ трохи просунулися у західній частині Запорізької області. Генштаб та Штупун повідомили, що українські війська покращили свої тактичні позиції на захід від Роботиного. ЗСУ атакували поблизу Новопокровки та Новокарлівки, на лінії Роботине-Копані, та поблизу Вербового.

Російські війська трохи просунулися вперед у районі Урожайного. Окупанти провели безуспішні наступальні операції поблизу Роботиного та Вербового.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

В хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео