RU  UA

Росія проводить розмінування "мобіками": що відбувається біля Бахмуту і які сили зібрав ворог

Російським окупаційним військам поставлене чітке завдання - за всяку ціну зупинити наступ ЗСУ на Бахмутському напрямку. Для цього командування окупантів використовує мобілізованих та ув'язнених для "м'ясних" штурмів, розмінування та розвідки боєм не зважаючи на втрати.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" 92 ОМБр Юрій Федоренко.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і що хоче Путін

"Російським окупаційним військам ставлять чітке завдання за будь-яку ціну зупинити наступальні дії Сил оборони, а також відновити своє становище на втрачених позиціях. Це означає, що їх відправляють на штурми для того, щоб вони спробували відбити ті позиції, які були деокуповані Силами оборони", - сказав Федоренко.

Він зазначив, що противник підтягує резерви живої сили - це як професійно підготовлені контрактники, так і представники такої категорії як мобілізовані, а також різних формувань - приватних військових компаній, які набираються серед осіб, позбавлених волі на території РФ.

"Саме категорія мобілізованих, а також ті, що були позбавлені волі, використовуються російськими окупаційними військами як видатковий матеріал - це той ресурс, який противник зовсім не рахує, і ними виконуються ті завдання, які, по ідеї, мала б робити техніка, - розмінування, розвідка боєм, утримання позицій там, де точно Сили оборони мають успіх, і багато чого іншого", - розповів Федоренко.

За його словами, у російських військах досить потужно налаштована система примусу: якщо вони відступають з позицій, як показує практика, або старшого групи, або всю групу можуть страчувати перед іншими.

"Що стосується кількості вогневих засобів, броньованих засобів, артилерії, а також засобів розвідувально-ударного типу дії і авіації противника, цього цілком достатньо багато на напрямку, оскільки напрямок продовжує бути пріоритетом ворога. Попри шалений супротив, Силам оборони вдається не просто утримувати всі деокуповані позиції, а, більше того, на вузьких відтинках рухатися вперед", - наголосив воїн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що масштабний наступ російських окупантів на Авдіївку "видихнувся" і зараз головне завдання для пропагандистів ворога пояснити, яка мета мала ці дії.

  • Вас також може зацікавити:

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Примусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео