RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Морпіхи ЗСУ зайняли позиції ворога на лівому березі Дніпра: звіт ISW і карти боїв

Підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня форсували річку Дніпро та висадилися на окупований берег у Херсонській області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бій не на життя, а на смерть: відео настання в районі Бахмута, зняте українським штурмовиком

Експерти проаналізували геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, і зазначають, що українські війська просунулись на північ від Піщанівки (14 км на схід від міста Херсон та 3 км від річки Дніпро) та до Заплави (11 км на схід від міста Херсон та 4 км від річки Дніпро).

За інформацією окупантів, дві українські штурмові групи висадилися на східному березі Дніпра та прорвали російську оборону, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки. Повідомляється, що станом на 18 жовтня окупанти контролюють лише південну частину Піщанівки.

Вказується, що стурбованість військового керівництва РФ здатністю військ відобразити потенційну українську наступальну операцію через Дніпро може бути частково пов'язана зі станом російського угрупування військ на лівому березі. Російське командування в останні місяці залучило відносно більшу кількість елітних підрозділів із херсонського спрямування для підтримки оборонних операцій у Запорізькій області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

У хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео