RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Сів в авто і поїхав: екс-"регіонал" Єфремов втік в Росію після 24 лютого

Колишній народний депутат України від забороненої "Партії регіонів" Олександр Єфремов, звинувачений у державній зраді, втік до Москви після вторгнення росіян. Там на його сина оформлено апартаменти 4 мільйони доларів.

Про це пишуть "Схеми".

Читайте також: Операція "Орденоносець": що чекає Шуфрича за його шашні з РФ

Олександр Єфремов - поплічник Януковича та ексголова фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді України. Правоохоронці його звинувачують у низці злочинів - за версією слідства депутат допомагав створенню угруповання "ЛНР", сприяв захопленню будівель Луганської ОДА та СБУ у 2014-му році. Звинувачують його також у державній зраді. Справа щодо нього перебуває у стадії судового розгляду. У 2019 році Єфремов вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська (Луганська область). Спочатку екс-депутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання на два місяці, яке після цього не продовжили. З того часу про Єфремова майже нічого не було чути.

Єфремов виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення РФ через Словаччину і з того часу не повертався. Він зараз у Москві. Перед вторгненням Єфремов неодноразово їздив до РФ - востаннє у лютому 2022 року. Єфремов зареєструвався в Москві, в елітних апартаментах у житловому комплексі "Тріумф-Палас". Ця нерухомість записана на його сина-Ігоря Єфремова. Її загальна площа становить понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість близько 4 мільйонів доларів США.

В Офісі генпрокурора журналістам повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і не перебуває в розшуку. Матеріали у його справі мали передати з суду Старобільська, що знаходиться в окупації, до Синельниківського суду на Дніпропетровщині. Однак інформація про таку передачу до ОГП "не надходила".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що екссоратник Медведчука замовив вбивство депутата у Вінницькій області.

  • Вас також може зацікавити:

Силовики прийшли з обшуками до ексрегіонала: у чому підозрюють

В Україні заборонили партію ОПЗЖ: хто наступний і які партії вже під забороною

Намагаються втриматися на плаву: як колишні члени ОПЗЖ продають Банковій свої послуги