RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ціна питання - мільярд: СБУ затримала заступника Резнікова, фото

Служба безпеки України повідомила про підозру у злочинній діяльності колишньому заступнику міністра оборони України, що обіймав цю посаду з 2021 по 2023 роки. Його звинувачують у розтраті 1 мільярда гривень державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру співачці-путіністці Чичеріній, яка лякала українців ГУЛАГом і підтримує агресію РФ

"За матеріалами справи, у 2022 році цей посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже 1 млрд грн. Слідством встановлено, що військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що на підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику Міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

"За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику - колишньому виконуючому обов’язки директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони. Наразі обидва зловмисники знаходяться під вартою. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ взяла "на гарячому" чиновника з Антимонопольного комітету, який збирав "данину" з підприємців.

  • Вас також може зацікавити:

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Херсоні священик УПЦ МП торгував російською зброєю на будмайданчику храму: фото та відео

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото