RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

СБУ викрила одну із найбільших агентурних мереж РФ за час війни: Тринадцять агентів ФСБ збирали розвідданні та коригували повітряні атаки по території Миколаївщини.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Скільки громадян України зрадили Батьківщину після 24 лютого: цифра і інфографіка

Повідомляється, що до складу російської агентурної мережі входило 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ. Вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території південного регіону.та коригували повітряні атаки по житловій та соціальній інфраструктурі обласного центру.

Саме за їхнім наведенням російські окупанти вдарили із зенітно-ракетного комплексу С-300 по багатоповерховому будинку у Миколаєві восени 2022 року, коли внаслідок обстрілу загинуло 7 мирних жителів

Координати українських об’єктів інформатори передавали до фсб через "зв’язкового". Ним виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв, діяльність якого викрила СБУ у червні цього року.

Під час розслідування було встановлено, що за вказівкою ФСБ він дистанційно створив на території Миколаївщини власну агентуру, до складу якої увійшли 13 місцевих підписників його Телеграм-каналу. Саме через цей інтернет-ресурс фігурант вербував своїх агентів і потім отримував від них розвіддані.

Зловмисники затримані, дев’ятьом затриманим повідомили про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі фігуранти перебувають під вартою. Ще чотирьох учасників ворожої агентури суд визнав винними у вчинених злочинах і призначив їм від 8 до 15 років тюрми.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала РФ готувати удари по "центрам ухвалення рішень".

Вас також може зацікавити:

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

СБУ викрила ексдиякона УПЦ МП, який під виглядом "церковних місіонерів" відправляв ухилянтів за кордон, фото

У Хмельницькому СБУ взяла "на гарячому" агента РФ, який готував удар по залізниці, фото