RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Українські захисники за добу відбили майже 60 ворожих атак: ранкове зведення Генштабу

Російські війська продовжую спроби оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, а Сили оборони наступають південніше від Бахмута і на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

"Протягом минулої доби відбулося 74 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Срібне лісництво Луганської області; Спірне, Кліщіївка, Зоря, Авдіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області; Зміївка, Новоберислав, Миколаївка, Ольгівка, Львів Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Силами оборони відбито 15 атак.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії у районі Серебрянського лісництва Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 11 атак противника біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдають ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новокалинового, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Північного та Первомайського. Тут українські захисники відбили 30 атак.

На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки, де силами оборони відбито 10 атак.

На Шахтарському напрямку супротивник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку ворог 7 разів безуспішно намагався відновити втрачене становище поблизу Роботиного та Новопокровки.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогняного ураження по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 артилерійських засоби та логістичний центр противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку