RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Сили оборони ведуть наступ на Мелітопольському напрямку, за добу на фронті - 84 бойових зіткнення: зведення Генштабу

Російські окупанти не залишають спроби оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському та Бахмутському напрямках, а Сили оборони продовжують просування на південь від Бахмута та на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

"Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 8 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться в повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Степова-Новоселівка Харківської області; Новомихайлівка, Костянтинівка, Новоукраїнка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області. Тут українські воїни відбили 12 атак.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 28 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новобахмутівки, на північний схід від Бердичів, Авдіївки, Опитувального, Північного і на південь від Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито 23 атаки.

На Мар'їнському напрямку загарбники за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут Сили оборони відбили 9 атак.

На Шахтарському напрямку супротивник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку окупанти 3 рази безуспішно намагалися відновити втрачене становище біля Роботиного та Новопрокопівки.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки за тилами супротивника.

"Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по пункту управління та 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, війна може вийти за межі Сходу та Півдня України, якщо Кремль продовжить нарощувати виробництво озброєнь, модернізувати технології завдяки союзникам, а партнери знизять допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Росіян позбавили "очей" за $50 тисяч: потужне відео знищення ворожого комплексу

Ми вже пробігли 70 метрів зі 100: у Зеленського розповіли, коли закінчиться війна

Скільки українських військових загинуло на війні: Зеленський озвучив цифру