RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися біля Роботиного, росіяни наступали на Авдіївку з шести напрямків: звіт ISW і карти боїв

Російська армія продовжує спроби оточити Авдіївку з шести напрямків, а ЗСУ продовжують просування на Мелітопольському напрямі.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Плацдарм для наступу на Крим: ЗСУ готують потужний удар

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та успіху не досягли. Український Генштаб повідомив про невдалі штурми росіян поблизу Петропавлівки, Синківки, Новоселовського, Тернів, Ямполівки, Торського та у Серебрянському лісництві (на південний захід від Кремінної).

ЗСУ здійснили обмежені контратаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Куп'янська біля Синьківки та Іванівки.

Обстановка на Донбасі

Українські сили продовжували наземні атаки на південь від Бахмуту. Також, українські війська відбили понад 26 російських атак поблизу Богданівки, Івановського, Кліщіївки та Андріївки. Українські війська продовжують контролювати домінуючі тактичні висоти поблизу Кліщіївки, а околиці населеного пункту нібито спірна "сіра зона".

Російські війська здійснили наземні атаки на північний захід від Горлівки і не досягли жодних підтверджених успіхів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відобразили штурм на схід від Південного. Окупанти продовжували наступ у районі Авдіївки. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили понад 30 російських атак на схід від Новобахмутівки; на північний схід від Бердичів; на південь від Новокалинового та Тоненького; поблизу Степового, Авдіївки, Північного, Першотравневого. Також російські війська атакують із шести напрямків у районі Авдіївки. Тяжкі бої тривають поблизу Авдіївського коксохімічного заводу та промислової зони. Погані погодні умови в районі Авдіївки значно знизили вогонь російської артилерії та використання безпілотників, але авіація РФ все ще діє у цьому районі.

Українські сили успішно контратакували під Авдіївкою поблизу Степового. Також українські сили також відобразили понад дев'ять російських штурмів поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжували наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися на південь від Роботиного.

Також українські сили скористалися поганими погодними умовами для ротації особового складу та зміцнення оборонних позицій на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ЗСУ звільняли Херсон від російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Росіян позбавили "очей" за $50 тисяч: потужне відео знищення ворожого комплексу

Ми вже пробігли 70 метрів зі 100: у Зеленського розповіли, коли закінчиться війна

Скільки українських військових загинуло на війні: Зеленський озвучив цифру