RU  UA

Ворог влаштовує шалені атаки на Авдіївку: яка зараз ситуація в місті

Ситуація на Авдіївському напрямку залишається складною – ворог продовжує штурмувати позиції, зокрема, зосереджує увагу на промзоні.

Про це розповів офіцер "Легіону Свободи" Максим Морозов.

За його словами, саме промзона є однією із найгарячіших точок.

"Постійно там точаться бої, ворог намагається встановити контроль над промзоною, перейти з промзони у вуличні бої на "старуху" - це стара частина міста Авдіївка, де переважно одноповерхові будівлі. Ворог намагається повністю витіснити з промзони українські Сили опору, поки що йому це не вдається. Відбуваються достатньо жорсткі бої, але заявити, що промзона втрачена чи, що ворог її контролю, не можна", - наголосив офіцер.

На південному фланзі ситуація важка, але стабільна – там стабілізувалася певна оборона, і атакувальні дії ворога там не є критичними, але достатньо важкими.

При цьому, ворог усіляко намагається зайти на північ міста, де знаходиться Авдіївський коксохім, проте даремно.

"Щодо перерізання логістики, ворог робить величезні спроби, все це спрямовано на те, щоб розширити північну клішню і щоби перерізати дорогу до Авдіївки. Вони перетворюють на будівельне сміття промзону для того, щоб там неможливо було тримати оборону. Але це стосується промзони, це стосується і висотних будівель, які є в Авдіївці", - пояснив спікер.

Читайте також: Що відбувається в Авдіївській промзоні: відповідь офіцера ЗСУ

Окрім цього, противник постійно проводить розвідку та б'є артилерією та авіацією по тих будівлях, де, на їхню думку, можуть перебувати українські військові.

Про ситуацію на Авдіївському напрямку розповів також керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Ворог не лишає бажання місто оточити, в лобову йде. За добу десятки обстрілів дуже потужних відбувається по території громади, за минулу добу 37 масованих обстрілів, 12 авіабомбових ударів. Поки що інформація не надходила на рахунок загиблих і поранених цивільних – сподіваюсь що так воно і залишиться", - розповів він.

За його словами, ускладнена логістика до міста, тому що, окрім обстрілів, росіяни по дорозі дуже активно застосовують FPV-дрони, майже кожного дня є влучання по автівках – як військовим, так і цивільним.

Також триває евакуація з міста.

"Вчора вдалося нам вивезти сім людей, станом на сьогодні на ранок в місті ще залишається 1313 містян – це дуже багато, але тішить те, що хоча б за цей період загострення від 10 жовтня майже 300 людей зголосилися і виїхали з міста – такої евакуації в нас вже давно не було", - наголосив Барабаш.

Він також додав, що гуманітарна ситуація досить стабільна: є харчові продукти, є певний резерв, є медицина, є гігієна. Запаси намагаються поновлювати, проте робити це складно, зважаючи на безпекову ситуацію.

Раніше ми писали, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку