RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупанти провели наступи на кількох напрямках: в ISW розкрили плани ворога

У складних погодних умовах ЗС РФ намагаються перехопити ініціативу на фронті.

Про це йдеться в актуальному звіті "Інституту вивчення війни" ISW від 9 грудня.

За даними аналітиків, активізація російських підрозділів пов'язана з тим, що окупанти намагаються перехопити ініціативу до виборів президента РФ, які відбудуться у березні 2022 року.

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

У звіті йдеться про те, що ЗС РФ відновили масштабні наступальні дії на кілької напрямках фронту, незважаючи на складні погодні умови. Активізація ворога зафіксована вздовж кордону Харківської та Луганської областей, поблизу Бахмута та в напрямку Авдіївки, а також на заході Запорізької області.

Нинішні темпи бойових дій, як зазначають аналітики, свідчать про те, що ще з листопада ЗС РФ намагаються перехопити ініціативу у війні. Українські сили, зі свого боку, активно діють на півдні України, здійснюючи постійні контратаки на Запоріжжі на лівому березі Дніпра.

"Російське командування, можливо, також прагнуло довести український контрнаступ до кульмінації чи гарантувати, що українські сили не зможуть відновити його на початку цієї зими. Однак час подій дозволяє припустити, що Київ вирішив за власним бажанням суттєво скоротити свої контрнаступальні операції ще до початку наступальних російських операцій. Однак залишається незрозумілим, чи створять нинішні російські наступальні операції умови для того, щоб російські сили зможуть досягти значних в оперативному плані успіхів у найближчому майбутньому", - додали експерти у новому звіті.

Окремо ISW зазначає, що кількість втрат ЗС РФ відповідає кількості нових мобілізованих громадян. Це також вказує на те, що Росія не змогла накопичити резерви для підготовки до більш масштабних зимових операцій.

Сили оборони, зі свого боку, використовують складні погодні умови для створення та укріплення оборонних ліній на тих ділянках фронту, де ЗСУ не планують вести контрнаступ. Таку стратегію аналітики називають розумною та додають, що українське командування одразу визначило менш пріорітетні напрямки для ведення подальших бойових дій.

творення українських тактичних оборонних позицій може стати плацдармом для майбутніх українських наступальних операцій там, де і коли українські сили вирішать відновити наступальні операції", - резюмували експерти ISW.

Раніше ми розповідали, за скільки РФ зможе відновитися для нової війни і що робити Україні.

Вас може зацікавити:

Погана погода заважає і ЗСУ, і окупантам: оновлені карти боїв

В Макіївці є влучання в нафтобазу окупантів: фото і відео потужної "бавовни"

Окупанти обстріляли Куп'янськ: є загиблі і поранені