RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

ЗСУ тримають позиції на Херсонщині, за добу 73 зіткнення: зведення Генштабу

Російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Своєю чергою, Сили оборони утримують позиції та завдають вогневого ураження військам окупанта на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"Протягом доби відбулось 73 бойових зіткнення. Ворог завдав 10 ракетних та здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознаки формування наступальних угруповань не виявлено. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Обстріл ворога зазнали 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 2 атаки ворога в районі Синьківки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 8 атак ворога в районах Спірного та Веселого Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 13 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські бійці відбили 36 атак ворога в районах на схід від Новобахмутівки, Авдіївки, на південь від Північного, на південь від Тоненького, Первомайського та Невельського, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де противник здійснив 12 безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили 3 атаки противника в районах на північ від Приютного і на захід від Новопокровки.

Водночас, Сили оборони України утримують позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Продовжують завдавати по російських окупантах вогневого ураження.

"Протягом доби авіація сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів, 1 пункту управління та 1 артилерійському засобу противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів в районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився