RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Слуга народу" влаштував теракт на Закарпатті: нові деталі гучної справи

Депутат зі "Слуги народу" Сергій Батрин, який підірвав гранати у селі Керецькі на Закарпатті під час сесії сільради, залишив посмертну записку.

Про це, як інформує Суспільне, під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте: Теракт на Закарпатті: що відомо про "слугу народу", який кинув гранати в сільраді

"Депутат залишив записку у себе вдома, його вивчає слідство. Там написано, що він готував такий акт. 26 людей з важкими пораненнями", — сказав Ігор Клименко.

У Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що у лікарнях знаходяться 24 поранених. Більшість перебувають у Сваляві, одна людина з важким осколковим пораненням — у Мукачеві.

Як довідався закарпатський журналіст Віталій Глагола, Сергій Батрин, який входить до складу комісії з питань законності, правопорядку та депутатської етики у Керецьківській ТГ, дуже хотів стати секретарем громади, але колеги його не підтримали, навіть власна фракція була проти його кандидатури.

"Питання на сесію вони не вносили, бо знали, що не мають підтримки. Натомість внесли іншого. Теж від "Слуги народу". За нього і проголосували", - повідомляє журналіст з посиланням на поінформоване джерело.

"Саме це стало детонатором, а не премії. Після всього цього він попросив вийти тих, хто його підтримував, на вулицю. Вони вийшли. Він їм сказав йди звідти, а сам повернувся і кинув гранати", - розповів близький до підривника колега.

Зазначимо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що депутати на сесії затверджували бюджет на 2024 рік, під час якої депутат сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку 50% та щомісячну премію 100% від окладу.

У той же час видання Закарпаття онлайн з посиланням на джерела, наближені до влади Керецьківської об'єднаної сільської територіальної громади, пише, що Батрин постійно акцентував увагу на корупції у владі ОТГ та звертався з цього приводу до правоохоронних органів.

Опонентом Батрина є голова Керецьківської громади, представник проросійської політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" Михайло Мушка. У березні 2021 року останнього затримували на отриманні хабаря - посадовець разом зі спільницею вимагали неправомірну вигоду з місцевих підприємців за розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Суд в Ужгороді відмовився відсторонювати упійманого на хабарі посадовця і визначив заставу у 68 тисяч гривень.

Мушка отримав поранення середньої важкості. Депутат-підривник натомість отримав несмертельне поранення в живіт. його прооперували.

Нагадаємо, що ДБР виявило у депутата Рівненської обласної ради Віталія Суховича, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України", майже 150 мільйонів гривень готівкою, ювелірні вироби, золоті зливки, зброю, три дорогі автомобілі та інше майно.

Вас зацікавить:

Вибори нового "барона" закінчилися трагічно: на Закарпатті роми влаштували масову бійку, фото і відео

Загинула через п’яну матір: на Закарпатті "Урал" розчавив дитину, кадри

Гроші не пахнуть: на Закарпатті влаштували лижний бізнес з "русскім духом"