RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Українські бійці відбили всі ворожі атаки: ситуація на фронті та свіжа статистика втрат росіян

Російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Своєю чергою, Сили оборони утримують позиції та завдають втрат окупантам в живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"Протягом минулої доби відбулося 110 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах" - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Синьківка Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Іванівське, Андріївка, Торецьк, Авдіївка, Георгіївка, Новомихайлівка та Пречистівка Донецької області; Преображенка Запорізької області; Дар’ївка, Кринки, Придніпровське Херсонської області

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямі українські захисники відбили 15 атак ворога у районі Сіньківки Харківської області.

На Лиманському напрямі нашими захисниками відбита атака ворога на схід від Тернів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 11 атак противника біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Сили оборони України продовжують завдавати ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони успішно відбили 23 атаки ворога на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 22 атаки на південь від Північного, Першотравневого та Невельського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки, де успішно відбили 17 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 9 атак противника на північ від Приютного, на захід і на північний захід від Вербового Запорізької області.

Водночас, на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки тилам противника.

"Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 2 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, минулої доби наші захисники знищили 1 аеробалістичну ракету Х-47М "Кинджал". Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та 2 склади боєприпасів противника" - додали у пресслужбі.

Також повідомляється що загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.12.23 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 343890 (+1090) осіб,
  • танків - 5706 (+14),
  • бойових броньованих машин - 10654 (+38),
  • артилерійських систем - 8099 (+11),
  • РСЗВ - 920 (+0),
  • засоби ППО - 605 (+0),
  • літаків - 324 (+0),
  • гелікоптерів - 324 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6226 (+20),
  • крилаті ракети - 1608 (+2),
  • кораблі/катери - 22 (+0),
  • підводні човни - 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 10699 (+24),
  • спеціальна техніка - 1189 (+4).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився