RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія в різдвяну ніч атакувала Україні дронами і ракетами: результати роботи ППО

У ніч на 25 грудня росіяни знову запустили "шахеди" та ракети по Україні. Вибухи лунали у низці областей, в Одеській та Кіровоградській областях є влучення по об'єктах інфраструктури.

"Апостроф" зібрав усе, що відомо про нічну атаку на Україну.

Читайте також: Дитсадок без вікон і "літаючі" автівки на дитмайданчику: нові подробиці ракетного удару по Києву, фото і відео

Сигнал повітряної тривоги пролунав ще близько 16:00 неділі, 24 грудня. Перші повідомлення про вибухи з'явилися близько 18:40. Їх чули на Миколаївщині, там працювала ППО. Майже через годину БПЛА почали збивати в Кіровоградській області. Ближче до 21:00 вже по іншій групі дронів почали працювати сили ППО у Дніпропетровській області.

У районі 21:30 Повітряні сили повідомили про запуск ракети у бік Одеської області, а за кілька хвилин місцеві жителі повідомили про звуки вибухів. За півгодини на Одещині почали працювати по безпілотниках, там знову лунали вибухи. Також вибухи чули у районі Старокостянтинова Хмельницької області.

Близько 22.30 знову стало відомо про вибухи на Одещині, там продовжували збивати ворожі безпілотники. Також сили ППО продовжували працювати у Кіровоградській області. Ближче до півночі наші захисники збивали "шахеди" в Одеській та Дніпропетровській областях, після чого було оголошено відбій повітряної тривоги. Вже глибокої ночі ворог вкотре з артилерії завдав удару по Херсону.

Уламками збитого БПЛА викликано пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі також уламками під час збиття пошкоджено недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об'єкту, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали. У Бериславському районі Херсонщини не вдалося уникнути влучення. У складських приміщеннях спалахнула пожежа, яку пожежники вже ліквідували.

У ніч проти 25 грудня 2023 року противник атакував 31 ударним БпЛА типу Shahed з районів Чауда, Балаклава - Крим та двома авіаційними ракетами. Внаслідок протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 28 ударних БПЛА Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей. Під час повітряного нападу ворог також застосував керовану авіаційну ракету Х-59 на Запорізькому напрямку та протирадіолокаційну ракету Х-31П із акваторії Чорного моря. Обидві – знищені. Зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил також знищено два ворожі літаки: один Су-34 - на Донеччині та один Су-30СМ - над акваторією Чорного моря.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські війська атакували Київ балістичними ракетами, але всі цілі були знищені українською системою ППО.

  • Вас також може зацікавити:

Під акомпанемент "Кинджалів": навіщо Путін влаштував масовану атаку під час "прямої лінії"

По Україні втретє за добу запустили "Кинджали": в Дніпрі пролунали вибухи

Росія заявила про новий "рій дронів": що про них відомо