RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія продовжує спроби оточити Авдіївку: ситуація на фронті і нові дані про втрати ворога

Російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Бахмутському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках. Своєю чергою, Сили оборони утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та завдають втрат окупантам у живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росія кидає величезні сили на 5 напрямків: які є зараз проблеми у окупантів

"Протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 86 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога у районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 3 атаки противника поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони минулої доби відбили 14 атак на схід від Новобахмутівки, Авдіївки та 12 атак у районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку наші воїни стримують ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 6 атак.

На Шахтарському напрямку супротивник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 4 атаки на південь від Новодарівки, на захід від Вербового та Роботиного.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонщині українські захисники продовжують дії щодо розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції Сил оборони, отримав гідну відсіч і відступив.

Водночас, Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

"Протягом минулої доби наша авіація завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 2 зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 11 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 станції РЕБ, 2 зенітно-ракетних комплекси та 6 складів боєприпасів противника", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.12.23 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 357520 (+850) осіб,
  • танків - 5953 (+13),
  • бойових броньованих машин - 11033 (+18),
  • артилерійських систем - 8417 (+26),
  • РСЗВ - 938 (+3),
  • засоби ППО - 620 (+3),
  • літаків - 329 (+0),
  • гелікоптерів - 324 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6539 (+36),
  • крилаті ракети - 1620 (+0),
  • кораблі/катери - 23 (+0),
  • підводні човни - 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 11215 (+35),
  • спеціальна техніка - 1254 (+7).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти продовжують активно атакувати Авдіївку і штурмують під Куп'янськом і на Лиманському, Бахмутському, а також Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео