RU  UA

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Росіяни поспішають захопити Авдіївку до послання Володимира Путіна до Держдуми РФ, яке заплановане на кінець лютого. Вони не шкодують ресурси та їх втрати останнім часом різко зросли.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте також: Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

"3 штурмова - одна з найбільш боєздатних бригад. Офіційного підтвердження, що вона відправлена під Авдіївку поки немає. Ситуація там досить важка, йдуть міські бої, росіяни намагаються перекрити дорогу всередині міста. Найближчим часом там будуть переважно міські бої, на які росіяни будуть витрачати величезний ресурс", - сказав Коваленко.

За його словами, біля Авдіївки сконцентровано майже весь російський ресурс. І у них немає вільних резервів, які можна туди перекинути.

"Коксохім - один з найбільш укріплених об’єктів, через який буде важко пройти і вийти на трасу. Щоб Авдіївський гарнізон не опинився в оточенні, його потрібно буде вчасно виводити. Цей момент треба відчувати. Гадаю, сценарій знаходиться під контролем ЗСУ і вони розуміють, коли починати переміщуватися", - зазначив експерт.

Він наголосив, що ситуація частково викликана дефіцитом артилерійських боєприпасів у ЗСУ. В умовах повноцінного постачання вуличні бої можна було відстрочити до квітня-травня.

"Запаси КАБ у Росії - десятки тисяч одиниць, ще з Радянського Союзу. Питання в тому, як швидко вони можуть виробляти блоки управління для них. Росіяни продовжують тиск на Новомихайлівку. Це продовження їх тактики після захоплення Мар’їнки. Ще вони можуть почати просування в районі Вугледару. Вони ставлять за мету - захоплення Вугледару, Костянтинівки і Новомихайлівки. Росіяни поспішають захопити Авдіївку до послання Путіна до Думи. Вони не шкодують людського ресурсу, їхні втрати останнім часом різко зростають", - резюмував Коваленко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні