RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Авдіївці - пекло, росіяни перекинули елітні війська: подробиці від українських бійців

Ситуація в Авдіївці залишається дуже складною. Росіяни продовжують активну ротацію та перекидають у місто нові сили та засоби, в тому числі елітні підрозділи з усього фронту.

Про це повідомляє пресслужба 3 ОШбр.

Читайте також: Наказ Путіна "вмерти під Авдіївкою" виконали: що відбувається в найгарячішій точці фронту

"Третя окрема штурмова бригада підтверджує, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади - надзвичайно критична. Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сили противника на відведеному відрізку становлять орієнтовно 7 бригад.

"Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових та нових бригад, які заводить противник", - розповів командир 3 ОШБр Андрій Білецький.

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил РФ було завдано критичних втрат. Про точні втрати противника в особовому складі й техніці буде повідомлено згодом, після підтвердження необхідних даних.

"Водночас, обʼєктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби", - наголосили у пресслужбі.

Також бійці повідомляють, що вранці росіяни змогли знову відновити контроль над відбитими нами позиціями на північному заході від Авдіївки. Вони намагаються протискатися по густій лісосмузі.

"Русня задіює не тільки багато мʼяса, зараз туди перекинули майже всю еліту, яка в них була по напрямках", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому Авдіївка дуже важлива для окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію