RU  UA

Трагедія в Одесі: з нічними клубами, які порушили траур, розберуться

Після удару по багатоповерхівці в Одесі у ніч проти 2 березня, внаслідок якого загинуло 8 осіб, більшість людей згуртувалися, а у місті було оголошено траур. Втім, уже наступного дня працювали деякі нічні клуби - з ними вже розбираються представники влади та поліції.

Про це в етері Апостроф TV розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, більшість одеситів сприйняли цю трагедію як власну біду. Допомога йшла з усіх сторін і ніхто не залишився без даху над головою.

"Лише одна людина зверталась до міської влади з проханням надати їй місце для тимчасового проживання. Решта розмістилися у рідних, близьких чи знайомих. Але тисячі одеситів були готові надати як матеріальну допомогу людям, так і житло. Тобто в цьому сенсі Одеса себе проявила", - розповів він.

Братчук наголосив, що під'їзд, у який влучив ворожий "шахед", зруйновано на 100%, а фахівці працюють над тим, аби уся будівля не зазнала руйнації. Він також розповів про характер руйнувань.

"Ворог намагається максимально вдосконалити зброю і ті знаряддя вбивства, які він використовує проти України. Зараз військові інженери почали вивчати уламки "шахеда", щоб зрозуміти - що він на собі ніс. Можливо був підсилений бойовий заряд. Тому треба не нехтувати сигналами тривоги і йти до укриття. Наголошую на цьому. "Шахеди" - це не балістика. І є можливість піти до укриття", - пояснив спікер.

Що стосується стану здоров'я постраждалих, то, за його словами, є різні ступені пошкодження. Комусь надали медичну допомогу одразу після вибуху. Є люди, які мають поранення середньої тяжкості - вони перебувають під повним контролем лікарів.

Раніше ми писали що під завалами будинку в Одесі знайшли ще одне загибле немовля.

  • Вас може зацікавити: