RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія скинула на центр Вовчанська авіабомбу: фото, відео і всі подробиці

У середу, 13 березня, Росія завдала авіаудару по середмістю Вовчанська Харківської області, скинувши керовану авіабомбу.

Про це повідомляє поліція Харківщини.

Читайте також: Окупанти вдарили КАБами по Вовчанську: під завалами будинку загинула жінка, фото

Там розповіли, що в результаті чергового обстрілу було пошкоджено двоповерховий будинок. Під завалами можуть перебувати мирні люди. Тому на місці вже працюють всі необхідні екстрені служби.

"Близько 15:00 до поліції надійшло повідомлення про обстріл міста Вовчанськ. За попередніми даними, удар був нанесений керованою авіабомбою. Пошкоджено двоповерховий будинок. Під завалами можуть знаходитися люди", - йдеться у повідомленні.

Також прибула слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки. Правоохоронці за фактом порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальне провадження за ст. 438 ККУ.

Як зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов, росіяни руйнують центр Вовчанська. Він уточнив, що під удар потрапили житлові багатоповерхові будинки та приватні будинки. Також зруйновано магазини.

Один чоловік отримав осколкове поранення в голову, його доставили у лікарню.

"Ворог продовжує гатити по цивільним. Воєнні злочини росіян, особливо на прикордонних територіях області, вже стали щоденним жахом для місцевих. Поліція там на місці, слідчо-оперативні групи виїжджають на кожну таку атаку та на допомогу людям. Ми працюємо та збираємо докази порушення ворогом законів та звичаїв війни", - наголосив він.

За даними ДСНС, у результаті атаки сталися руйнування житлових будинків, торгової точки. Також було пошкоджено розташовані поруч п'яти- та двоповерхові будівлі, торговельні об'єкти. В одному з житлових будинків сталася пожежа, яку оперативно ліквідували.

Рятувальники обстежили зруйновані та пошкоджені будинки. За попередніми даними, одна людина отримала травми.

Нагадаємо, раніше 8 березня у Вовчанську росіяни потрапили дроном по цивільному мікроавтобусу, через що загинули люди.

  • Вас також може зацікавити:

Голоду немає: на скільки Україні вистачить ракет для ППО

Під прицілом житлові будинки: Росія змінила тактику обстрілів

Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека