RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія вночі вдарила по Харківщині та Сумщині: всі подробиці

Вночі росіяни вчергове провели атаку на українські міста. Цієї ночі ворог запустив велику кількість БпЛА та застосував ракети. Під ударом опинились зокрема Харківська та Сумська області. В областях є влучання, інформація про які ще уточнюється.

Про це повідомляли в українських Telegram-каналах.

Читайте також: Росіяни завдали нових ударів по Мирнограду: є загиблі і поранені, фото

Зокрема, Сумська обласна військова адміністрація писала, що 14 березня ворог атакував безпілотними літальними апаратами типу "Shahed" цивільну інфраструктуру чотирьох міст Сумщини, а саме: Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. А по Шостці та Тростянцю були також здійснені ракетні удари.

Сумська ОВА попередила, що на місці прильотів вже працюють аварійно-рятувальні служби, а наслідки атаки уточнюються.

Вночі окупанти здійснили також чергову атаку на Харків. О 05:11 голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, написав наступне:

"Окупанти завдають ударів по Харкову".

О 05:57 він додав, що ворог завдав удар ракетою С-300 по Шевченківському району Харкова: "На цю хвилину - без постраждалих. Є пошкодження нежитлових цивільних приміщень. Огляд місця профільними службами триває".

О 02:06 місцевий паблік "Харьков Life | Харків" написав, що в Харківській області повідомили про вибухи: "Вибух в Чугуївському районі. Залишайтесь в укриттях. Вся область".

Далі вони вказували, що група "шахедів" рухалася на півдні області, прямуючи через Чугуївський та Богодухівський район в напрямку Харкова.

О 03:35 попереджали, що "шахед" прямує в сторону Дергачів, тим часом "в Чугуївському районі працює ППО".

О 03:47 паблік конкретніше вказав на дрон над Жуками/Шишківкою, що тримав курс на центр. О 03:54 вказали, що БпЛА залітав через Холодну Голу.

Вже о 04:37 вказали на удар "шахеда" по місту: "Він впав у середмісті в районі приватних будинків. На щастя, без постраждалих".

Крім того, вже о 05:09 повідомляли про ракету на Харків, а о 05:10 писали про вибух.

Повідомляли, що дрон прилетів в присадибну ділянку в приватному секторі. Є пошкодження кількох будинків.

Вони також зауважили про другий за ранок "приліт", який стався у лісосмузі міста поряд з нежитловими приміщеннями. Попередньо - С-300. Мер міста тоді вказав, що жертв та постраждалих немає.

Про кількість можливих безпілотників, запущених на Харків, писав паблік "Николаевский Ванёк". Там вказано, що ймовірно на місто випустили "табун" з 10-12 БпЛА: частина з них рухалася в бік Харкова, а інша частина – до Чугуєва.

Повітряні Сили ЗС України також відзначали хаотичність руху БпЛА: "Значна кількість "мопедів" на Харківщині, напрямок руху хаотичний".

Стосовно Сумщини, то зауважували на поодинокий рух дронів. Проте також вказували про рух ракети в напрямку Охтирки та Шостки (о 05:12 та 05:20).

Нагадаємо, раніше Росія скинула на центр Вовчанська авіабомбу.

  • Вас також може зацікавити:

Хто загинув від ракетного удару по Кривому Рогу: фото і прізвища

Є загиблі, повністю зруйновано 15 квартир: з’явилися подробиці удару "шахеда" в Сумах, фото

У Кривому Розі є влучання у ще один житловий будинок: фото і відео