RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росіяни намагалися прорватися на одному з напрямків, за добу на фронті - 58 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

ЗС РФ продовжують здійснювати наступальні дії на фронті - впродовж минулої доби ворог 58 разів намагався прорвати оборону ЗСУ.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу від 17 березня.

За даними командування, за добу на фронті зафіксовано 58 бойових зіткнень. Загалом ЗС РФ завдали 6 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснили 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

Читайте також: Росія продовжила дроновий терор Одеси: що відомо про наслідки масованої атаки

Також вночі ЗС РФ здійснили масований ракетно-дроновий обстріл України, запустивши 16 ударних Shahed, 5 зенітних керованих ракет С-300 та дві авіаційні Х-59.

З авіації ворог впродовж доби завдав ударів по населених пунктах Велика Писарівка, Стара Гута, Рижівка, Попівка, Ямне, Олександрівка, Лугівка Сумської області; Стариця, Липці Харківської області; Новоєгорівка Луганської області; Спірне, Веселе, Роздолівка, Часів Яр, Дружба, Олександропіль, Семенівка, Уманське, Очеретине, Красногорівка, Костянтинівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Макарівка, Велика Новосілка Донецької області.

Під ворожим артилерійським вогнем опинилися майже 140 населених пунктів у 9 регіонах України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках в районах населених пунктів Стара Гута та Бруски Сумської області захисники зупинили 2 спроби проникнення ворожих ДРГ.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 1 ворожу атаку в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито 5 атак противника поблизу населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку, за даними командування, впродовж доби була складна ситуація. Ворог 28 разів намагався прорвати оборону ЗСУ в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та східніше Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку ЗС РФ 4 рази атакували українські позиції в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти намагаються ліквідувати плацдарм ЗСУ на лівому березі Дніпра. Впродовж доби там зафіксовано дві ворожі атаки.

Окремо командування зазначає, що впродовж доби українська авіація завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділам ракетних військ вдалося уразити російський пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та 1 засіб ППО.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ просунулись в районі Бахмута.

Вас може зацікавити:

Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою

Ворог намагається проламати оборону ЗСУ і зазнає колосальних втрат: що відбувається на Запорізькому напрямку

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW