RU  UA

За один штурм втрачають до 70% підрозділу: росіяни не припиняють спроб потрапити на лівий берег Херсонщини

На Херсонському напрямку протягом минулої доби відбулося 8 атак ворога – протягом кожного штурму окупанти втрачають близько 60-70% підрозділу – противник змушений постійно залучати резерви.

Про це, а також про нову тактику дій ворога у спробах потрапити на лівий берег Дніпра, в етері Апостроф TV розповіла спікерка Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Затримання перетворились на бізнес: що творять росіяни на окупованій Херсонщині

Вона вказала на те, що по всій лінії біля Дніпра на лівому березі та на окупованих районах Запорізької області окупанти змушені постійно залучати резервні сили, адже за штурм вони втрачають велику кількість особового складу:

"...під час одного штурму вони втрачають близько 60-70% окупантів”"

Гуменюк зауважує, що лише на Запорізькому напрямку за добу може відбутись від 4 до 6 штурмів.

"На Запорізькому напрямку, де окупанти намагаються штурмувати під прикриттям авіації, за добу 4-6 штурмів, – вказує спікерка, наголошуючи, що на лівому березі зазвичай відбувається 1-3 штурми: – …але цієї доби було 8 штурмів".

Наталія Гуменюк вважає, що таке ситуативне збільшення зумовлене тим, що російські окупанти "... вирішили спробувати іншу тактику, розділившись на ще більш дрібні групи, щоб нападати з максимального числа сторін і напрямків". Проте вона зауважила, що українські військові успішно відбили усі 8 штурмів ворога.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляли, що Росія може завдати нового масованого удару по Україні.

  • Вас також може зацікавити:

На Херсонщині росіяни влучили у порт і торговельний центр

На Херсонщині росіяни обстріляли авто з цивільними: двоє людей загинуло

ЗСУ ліквідували російських окупантів, які зібралися біля праху Суворова: цікаві подробиці