RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія вдарила по центру Дніпра, є влучання у п’ятиповерхівку: всі подробиці

В ніч проти 19 квітня Росія вчергове завдала атаки по українських містах – вдарила зокрема по Дніпру. В місті є влучання, відомо про пошкодження п'ятиповерхівки, в квартирах можуть бути заблоковані люди.

"Апостроф" зібрав інформацію про атаку на Дніпро.

Оновлено. За останніми даними відомо про 2 загиблих та 15 поранених.

Читайте також: Смертельний удар по Чернігову: Україна озвучила вимоги до міжнародних організацій

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак написав в Telegram-каналі, що цієї ночі Дніпро опинилось під обстрілом, працювала ППО:

"Дніпро під ракетним обстрілом. Наші захисники неба працюють. Перебувайте у безпечних місцях до кінця повітряної тривоги".

Тривогу в області оголосили о 04:23.

О п’ятій ранку моніторингові канали писали про серію вибухів у місті, далі – про повторні вибухи у Дніпрі. Кореспонденти "Суспільного" також зауважували на вибухах у Дніпрі о 05:11, о 05:14 та о 05:20 – писали про повторні звуки вибухів.

Пізніше, о 06:21 Сергій Лисак написав повідомлення, що в Дніпрі є влучання – горить п'ятиповерхівка, будівля частково зруйнована: "Під завалами можуть бути люди".

"На зараз, попередньо, шестеро постраждалих", – зауважив він.

Крім того, на Криворіжжі пошкоджень зазнав інфраструктурний об'єкт: "Є руйнування й на Синельниківщині. Там загинула жінка".

Лисак вказав, що надасть більше інформації згодом.

О 06:56 міський голова Борис Філатов написав, що кількість постраждалих зросла до 9 осіб: "Самісінький центр міста. Цивільні люди. Постраждалих вже девʼять. Слідкуємо за інформацією ОВА".

Місцеві канали показали фрагмент відео того, як в місті палає житловий будинок – вказали, що верхній поверх частково зруйнований. У багатьох мешканців повилітало віконне скло. Поряд з місцем влучання загорілися автомобілі.

На іншому відео момент "прильоту" потрапив на камеру відеоспостереження.


Моніторингові канали зауважують, що люди й досі можуть перебувати під завалами – у заблокованих квартирах. Очевидці зауважували, що мешканці будинку кличуть на допомогу та не можуть самостійно деблокувати помешкання.

Про ракетну атаку Повітряні Сили ЗС України писали о 04:56 в Telegram-каналі. Ще одне повідомлення з’явилося о 05:03. Наразі ПС ЗСУ вказують на загрозу БпЛА типу "Shahed": ""Шахеди" з Харківщини - на Дніпропетровщину, курсом на Павлоград".

В Дніпропетровській та інших областях України, станом на 06:40, зберігається повітряна тривога – ПС ЗСУ вказують, що "в областях, де оголошена повітряна тривога - залишається загроза застосування ударних БпЛА".

Карта повітряної тривоги станом на 06:40

Нагадаємо, раніше Росія всю ніч запускала "шахеди".

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила по Чернігову під час хвилини мовчання: що відомо на цю мить

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: названо дату "Х" для окупантів

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО