RU  UA

​Росія продовжує виробляти ракети Х-101: чому санкції Заходу безсилі

Середньостатистичний потенціал виробництва ракет Х-101, які найактивніше застосовуються агресором для ударів по Україні – близько двох ракет на добу. І цей потенціал не змінюється дуже давно.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач гурту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Читайте також: Росіяни завдали ударів по Харкову:є загиблі і багато поранених

"Рівно рік тому, 1 травня, я писав в одному з своїх нотатків про добове накопичення Росією 2-5 ракет, основною компонентою в якому були саме Х-101/555. І за рік фактично нічого не змінилося, все залишилося у тих же межах. Що стосується санкцій, тут може прозвучати досить дивно, але причому тут санкції, якщо росіяни виробляють свої ракети з використанням контрабанди?", - запитує експерт.

Коваленко зазначив, що це не прямий імпорт із розвинених країн світу, а контрабанда, яка проходить три, чотири, п'ять етапів через різні офшорні.

"Дуже цікавий ланцюжок. США продає якісь мікрочіпи, наприклад, Бразилії. Та, наприклад, Ерітреї. Вона, своєю чергою – ОАЕ. Емірати – Вірменії. А вона, зрештою – Росії. Все я, повторюся, умовно: назви країн можуть бути найрізноманітнішими. Але питання – хто в цьому ланцюжку винен?".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову атакувала Харків "шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару