RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Росіяни запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС: в ГУР показали відео

Росіяни продовжують нехтувати правилами ядерної безпеки на окупованій ними Запорізькій АЕС – з’явилося відео того, як противник використовує дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України в Telegram-каналі.

Читайте також: Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

В дописі зауважується, що росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС – відео з ворожого FPV-безпілотника вдалося отримати за допомогою засобів радіоелектронної розвідки. ГУР зауважує:

"Відео містить маркування UT4D.TT, що вказує на поставку дрона окупаційним військам міністерством оборони рф".

Траєкторія польоту ворожого дрона-камікадзе пролягає якраз над енергоблоками ЗАЕС – спостерігався рух у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які ворог постійно атакує.

Також згадується, як представник ГУР МО України Андрій Черняк у коментарі виданню "Бабель" вказав, що противник використовує територію ЗАЕС для запусків безпілотників для того, щоб Сили безпеки і оборони України не змогли завдавати вогню у відповідь у півторакілометровій зоні довкола станції.

ГУР згадує, що росіяни обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА одразу біля шостого реактора ЗАЕС. А з літа 2023 року територію захопленої ЗАЕС почали використовувати для тренувань пілотів дронів-камікадзе.

"Перелічені факти і докази – чергове свідчення злочинної та безвідповідальної діяльності держави-агресора росії на окупованому нею ядерному об’єкті, яка може мати катастрофічні наслідки", – підсумовують представники Головного управління розвідки.

Підрозділи активних дій ГУР МО України здобули докази – показали відео використання окупантами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої ворогом Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що на території ЗАЕС вибухнув дрон, тоді було пошкоджено два реактори.

  • Вас також може зацікавити:

Затія окупантів запустити ЗАЕС дуже небезпечна - в Україні забили тривогу

Росія може влаштувати теракти не тільки в Україні: в США дали прогноз

Мирний атом по-українськи: чи потрібні нашій країні нові ядерні реактори