RU  UA

Західна авіація і КАБи української розробки змінять хід війни - військовий експерт

Західна бойова авіація може суттєво допомогти Україні у війні проти РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Петро Черник.

Читайте також: Передача F-16 Україні: аналітики ISW пояснили, у чому проблема для ЗСУ

"Авіація може змінити хід війни. Отримання 80 машин може вирішити проблему Су-34, які скидають велику кількість ФАБ. Зараз все рухається в напрямку до передачі літаків. В останньому пакеті Швеція передала літак повітряної розвідки. А також ракети повітря-повітря, які як раз покликані вирішити цю проблему", - сказав Черник.

За його словами, F-16 і французькі Mirage - літаки 4 покоління, які мають велику кількість режимів роботи. Вони можуть збивати крилаті ракети і дрони, знищувати подібну до себе авіацію, зокрема Су-34, Су-25.

"За своїми можливостями F-16 - набагато кращий. Хоча Міраж має унікальні опції, яких не має F-16 . Зокрема він може нести ракети Storm Shadow, які спеціально були розроблені під Mirage і Eurofighter Typhoon. Також він легший в обслуговуванні, ніж F-16. F-16 має більше навантаження, більшу маневровість. І це мережева машина, яка може працювати з радарами від Петріот і супутниками. Українські КАБ будуть подібні до американських аналогів, які можуть завдавати ударів на відстані до 110 км. Останні 30 років Україна взагалі не розробляла бомб. Тому ворог ще довго нас переважатиме в цьому відношенні", - вважає Черник.

За його словами, буде добре, якщо найближчим часом Україна зможе виробляти 100 бомб на місяць.

"Харківська операція забуксувала. Проте основної мети вона досягнула - створено 2 плацдарми біля кордону. Тим часом спровокувати гуманітарну кризу в Харкові ворогу не вдалося. Ліквідувати ці плацдарми можна, проте для цього треба дуже багато сучасної зброї", - зазначив Черник.

Раніше "Апостроф" розповідав, чим особливі винищувачі Mirage, які Франція передасть Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Ще одна країна зняла обмеження для ударів ЗСУ по цілях в Росії

Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

ЗСУ знищили комплекс С-300 на території Росії: потужні кадри