RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Загинув один з найкращих операторів "Стугни"

У неділю, 21 липня, трагічно загинув під час виконання службових завдань один з кращих операторів ПТРК "Стугна" Георгій Короп, позивний "Адвокат".

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"На його особистому рахунку вже у червні 2022-го, було до 40 одиниць російської бронетехніки, саме він знищив у березні 22-го російську вогнеметну систему ТОС-1А "Сонцепьок", яка виставляється на парадах трофеїв на Хрещатику. Багато його відео стали хітами новин", - зазначив журналіст.

Зокрема, Короп на відомому відео знищив за 3 хвилини 4 танка:

"Він був юристом по професії, захоплювався парашутним спортом. Пішов на війну у 2014-му, відслужив контракт у піхоті. За пару місяців до вторгення у 22-му він як доброволець опанував "Стугну" у КБ Луч у групі, яку створили Коростельов, Пашинський та Чорновол, і 24 лютого взяв ракетну установку з арабського замовлення, яку таємно вивезли з заводу за добу до російського ракетного удару. На початку війни ні Короп, ні його установка ніде не були оформлені. Щоб бити ворога йому не треба було документів", - розповів Бутусов.

З Коропом директор "Луча" Коростельов радився по усіх аспектах модернізації "Стугни".

"Він завжди шукав противника попри ризик, виходив на нуль, та використовував постійно камеру «Стугни» як систему оптичної розвідки, прискіпливо спостерігав та вивчав місцевість. Він ретельно прораховував висоти, кути спостереження та пострілу, маршрут підходу та виходу, фактори маскування, і не мав страху після того, як ухвалював рішення. Більшість влучних пострілів Георгій фіксував на відео. Але сам він був дуже скромною людиною, і не хотів популярності", - написав журналіст.

Дружина бійця написала, що він загинув внаслідок ДТП: "Твій шлях Воїна довжиною в 10 років... Обірвався назавжди... Офіційно. 21.07.24 від травм, отриманих в результаті ДТП, помер сержант Короп Георгій Миколайович "Адвокат". Про час і місце поховання повідомлю згодом - коли його доставлять в Київ".