RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Чи справді в Кремлі паніка через курську операцію? Військовий аналітик пояснив, чого чекає Путін

Військовий аналітики не може підтвердити, що операція в Курській області, яку проводять Сили оборони, викликала паніку в Кремлі. Росія має власний військовий розрахунок, а російський диктатор Володимир Путін очікує наступ ЗСУ на Брянську область.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема у розмові з "Апострофом" військовий аналітик Іван Ступак наголосив:

"Деякі наші ЗМІ уже пишуть, що в Кремлі з приводу цього паніка. Я б так не стверджував".

На його думку, у росіян є військовий розрахунок, що після проникнення вглиб РФ на 80-100 км Україна зупиниться: "Це - стеля. Бо треба ж буде нам підтягувати резерви, логістику".

Тому він робить наступне припущення: "Виходячи з цього росіяни не квапляться знімати свої резерви з інших напрямків. Так, деякі підрозділи вони все ж таки перекидають на Курськ. А от, наприклад, на Покровському напрямку вони не зупиняються".

Але, на думку Ступака, "ми ж не знаємо куди спрямують удар ЗСУ". Також військовий аналітик оцінив подальші напрямки наступу ЗСУ та розповів про очікування російського диктатора володимира путіна.

"До Курська 80 кілометрів, до Курчатова близько 60-ти. Он Путін каже, що ЗСУ планують іти на Брянську область. А от мені більше подобається Бєлгород", - припустив військовий аналітик.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Агіл Рустамзаде розглянув та пояснив тактику дій Сил оборони в Курській області, зауваживши на елементах асиметричної війни та маневруванні.