RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Росія обстріляла село на Харківщині - під завалами можуть перебувати люди

21 серпня Росія здійснила артобстріл Козачої Лопані на Харківщині. Удар прийшовся по адміністративній будівлі, під завалами якої можуть перебувати люди.

Матеріал підготував "Апостроф".

О 13:18 начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко в Телеграмі написав, що окупанти завдали артилерійського удару по Козачій Лопані, зруйнувавши адміністративну будівлю.

"На місці працюють підрозділи ДСНС. Попередньо, під завалами будівлі можуть знаходитись люди", - додав він.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов о 13:34 уточнив, що російські окупаційні війська близько 12:25 вдарили по с. Козача Лопань Дергачівської громади.

Удар прийшовся по будівлі сільської ради: "Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю сільської ради. Попередньо: під завалами знаходяться троє людей".

Синєгубов повідомив, що на місці працюють всі профільні служби, проте вказав на ймовірну загрозу повторних ударів.

Речник Дергачівської МВА Олександр Кулік для "Суспільне Харків" додав, що удар по сільраді у Козачій Лопані стався під час прийому громадян. Хто може перебувати під завалами - наразі невідомо.

"Громадяни звертаються до місцевої адміністрації для отримання, зокрема перепусток, і різного роду адміністративних послуг. Також люди приходять туди по гуманітарну допомогу", — сказав Кулік.

За його словами, з-під завалів чутно крики. Він додав, що староста села на час удару перебувала в іншій частині приміщення та не зазнала поранень.

"Будівля зруйнована не під фундамент. Але вона вже до й цього була пошкоджена, прямих влучань було, здається, близько п'яти в різні періоди — і у 2022, і у 2023 році. Після сьогоднішнього удару частина будівлі обвалилася", - повідомив він для "Суспільне Харків".