RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Армія РФ обстріляла Богодухів: є загиблий та поранені

Росія обстріляла Харківщину, вдаривши по місту Богодухів, в результаті чого є загиблий та поранені.

Матеріал підготував "Апостроф".

Харківська обласна прокуратура повідомляє, що внаслідок ворожої атаки по Богодухову одна людина загинула, ще шестеро дістали поранень.

"За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - пишуть у прокуратурі.

За даними слідства, росіяни вдарили по місту 27 серпня близько 9:30. Одне з влучань зафіксували поблизу автобусної зупинки, що призвело до загибелі літнього чоловіка. Також троє чоловіків, жінка, 15-річний хлопець та його вагітна сестра отримали поранення.

В прокуратурі документують влучання також по обʼєкту промисловості: "Зазнали пошкоджень приватні домоволодіння, господарчі споруди, авто".

Попередньо вказують, що війська рф могли вдарити по населеному пункту з РСЗВ «Торнадо-С»: "Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими".

Натомість голова Харківської ОДА Олег Синєгубов написав, що поранення отримали 5 осіб, з яких трьох госпіталізували з травмами середнього ступеня.

Як повідомляв раніше "Апостроф", армія РФ вночі у вівторок, 27 серпня, завдала удару по Запорізькій області, в результаті якого є поранені та загиблі. Били росіяни зокрема по житлових будинках приватного сектору.