RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Залізна бригада ЗСУ вполювала російський висотний безпілотник

Воїни Залізної бригади Збройних сил України показали, як в небесній дуелі знищили російський "Орлан-10".

Відповідне відео опублікували в соціальній мережі Facebook.


"Від цієї новини захоплює дух. Залізна бригада вперше збила висотний російський безпілотник в небесній дуелі!", - зауважують бійці.

"Вполювати" ворожий БпЛА вдалося 7 вересня над Харківщиною. Військові розповідають, як відбувався процес виявлення та ліквідації безпілотника: "Це сталося 7 вересня над Харківщиною. Щойно засікли ворожий БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону".

"У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Полювання, за словами воїнів бригади, було надскладним через висоту польоту БпЛА та постійні зміни руху:

"Полювання було надскладним. По-перше, висота — понад три кілометри; во-друге, «Орлан» постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи «Ворон» безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки".

У дописі нагадують, що "Орлан-10" є "вкрай небезпечним безпілотником". Адже може пролетіти 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, має радіус дії до 120 кілометрів: "Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, «ламає» сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти…".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, як Росія намагається замаскувати свої дрони. На тлі того, що українські воїни продовжують ефективно знищувати російські безпілотники, противник намагається замаскувати свої БпЛА. Окрім того, що росіяни починають активно малювати на дронах, в мережі іронічно спрогнозували "наступний рівень захисту", до якого може вдатись ворог.