RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

8 жовтня

Всі новини

Одна з бригад ЗСУ розповіла, як "зіпсувала день народження" Путіну

У понеділок, 7 жовтня, 46 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України успішно відбила черговий штурм російської окупаційної армії на Донеччині, "зіпсувавши день народження кремлівському диктатору".

Про це повідомили в Telegram-каналі 46 оаембр, показавши відповідне відео.

За даними бригади, окупанти вдалися до спроби штурму, залучивши повноцінну роту, посилену 2 танками, 2 БТР і 5 БМП:

"46 оаембр зіпсувала день народження кремлівському диктатору. 7 жовтня російські окупанти вдалися до чергового штурму позицій нашої бригади. До нас висунулася повноцінна рота, посилена 2 танками, 2 БТР і 5 БМП".

Проте розвідка встигла вчасно виявити пересування ворога:

"Наша розвідка спрацювала на сто відсотків, завчасно виявивши пересування противника. По колоні було завдано артилерійського ураження, завдяки чому 4 одиниці техніки припинили становити небезпеку ще під час висування. Іншу частину росіянських бляшанок, якій вдалося доїхати до наших підрозділів, майстерно знищили пілоти FPV-дронів і розрахунки ПТКР".

Бригада пише, що в результаті "противник не досягнув успіху і відмовився від подальших дій". За підсумками бойової роботи десантників "46 оаембр залишаються на землі українського Донбасу".

"Апостроф" також писав, як у тимчасово окупованому Криму продовжує другий день палати уражений 7 жовтня морський нафтовий термінал.