RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

"Апельсиновий" ритуал на китайський Новий рік: як зробити, щоб здійснилися бажання

Китайський Новий рік настає в день другого молодого місяця: у 2022 році свято припадає на 1 лютого. З цим днем пов'язано багато традицій, націлених на залучення удачі в дім. Серед них – катання апельсинами.

"Апостроф" розповідає, як виконати кумедний ритуал, щоб здійснити задумане.

У Китаї помаранчевий цитрусовий символізує сонце, він уособлює енергію Бога Ра. Тому китайці свято вірять, що якщо на Новий рік вкотити до будинку помаранчеві цитруси, то його не залишить успіх протягом усього року.

Апельсинів має бути саме 108 штук – в індійських та тибетських релігійних культурах ця цифра має сакральне значення. Така кількість молитовних чоток, це швидкість руху Землі навколо Сонця, а також довжина сторін основ єгипетських пірамід.

Апельсини купують на ринку напередодні китайського Нового року. Продавці завжди цікавляться, для якої мети людям потрібні ці фрукти та для ритуалу вибирають найяскравіші та найкрасивіші.

Сам ритуал проводять саме у день свята. У ньому беруть участь, як дорослі, так і діти - останні від забавного дійства отримують особливе задоволення. Для цього через вхідні двері будинку або квартири вкочують 108 штук апельсинів (близько 30 кг), розподіляючи їх по всіх кутах житлових кімнат, за винятком ванної кімнати, туалету, балкону та інших нежитлових приміщень.

Протягом трьох днів апельсини повинні лежати по кутках кімнати. При цьому кожен день потрібно піднімати з підлоги апельсин та промовляти свої бажання "Кохання в будинок", "Гроші в будинок", "Радість у будинок" та інші. Потім цитрусові можна з'їсти чи подарувати друзям.

Раніше ми публікували найкращі способи китайських ворожінь.