RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Отримав статуетку "Гойда": реакція українців на смерть Владлена Татарського

Українські політики та відомі журналісти прокоментували смерть воєнкора Владлена Татарського в одному з кафе Санкт-Петербурга 2 квітня.

"Апостроф" зібрав висловлювання українських відомих діячів про смерть Татарського.

Читайте також: Від карного злочинця до "воєнкора": що відомо про життя Владлена Татарського

Одним із перших висловився про нього радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк на своєму акаунті у Twitter.

"У РФ починається… Павуки поїдають один одного в банці. Питання "Коли внутрішній тероризм стане інструментом внутрішньої політичної боротьби?" у країні закручених гайок було питанням часу, як прорив дозрілого гнійника. РФ чекають незворотні процеси і Смута 2.0. А нам своє робити", – зазначив він.

Український блогер та журналіст Денис Казанський назвав загибель російського пропагандиста-зрадника "неприємністю".

"Ось так, учора ти закликав грабувати та вбивати українців, а тут така неприємність...", - написав він на своєму каналі в Telegram.

Журналіст і головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов стверджує в Telegram, що якби Татарський відбував належний йому термін за пограбування банку, який йому дали в 2011 році в Макіївці, то залишився би живим, швидше за все.

"Максим Фомін вирішив, що зрада України дозволить йому достроково вийти на свободу із зони, зробити кар'єру пропагандиста, слухати Путіна, проводити творчі вечори, приймати подарунки від шанувальниць. А відсидів би термін в українській зоні – і якраз цього року вийшов би на свободу і був би живий. Вирок зраднику та грабіжнику виконано", - наголосив він.

Мер Дніпра Борис Філатов у Telegram написав, що Україна не прощає образ.

"Все, всіх переможемо, всіх вб'ємо, всіх, кого треба пограбувати, все буде, як ми любимо"(с)... Піу... " Якщо ти довго дивишся у безодню, то безодня теж дивиться в тебе"(с). Це Україна, л*хи. Країна, яка не прощає образ", - зазначив Філатов.

У Міжнародному розвідувальному співтоваристві InformNapalm заявили в Telegram, що ліквідація Татарського вигідна і Україні, і Кремлю, особливо російським генералам, яких пропагандист активно критикував.

"Він є одним з Z-воєнкорів з пула Пригожина і ліквідація його в Санкт-Петербурзі може одночасно бути сигналом Пригожину, що медійно мочити генералів може бути досить небезпечно. І щось дуже підозріло, що в автокатастрофах чи при вибухах в російському тилу останнім часом гинуть саме ті, хто критикував російських генералів та закликав їх покарати", - йдеться у повідомленні.

Ще один український блогер Сергій Стерненко розповів про "нелегку" долю росіян.

"Росіяни прийшли на концерт Владлєна, а потрапили на концерт Кобзона", - написав він у Twitter.

Українські розважальні Telegram-канали теж підключилися до обговорення смерті російського пропагандиста. Зокрема, "Вартівня гумору" пожартував, що Татарський отримав статуетку "Гойда".

"Владлен Татарський отримав статуетку "Гойда" за найкращий творчий вечір серед воєнкорів. Браво", - пише канал.

Фото: t.me/vartivnyamems

Раніше ми писали, що журналіст назвав ймовірну причину смерті Татарського.

  • Вас також може зацікавити:

В окупованій Каховці відбулася масштабна "бавовна": фото та відео

У Підмосков'ї спалахнув великий хімзавод Росії: є постраждалий

В окупованому Маріуполі нова "бавовна": фото та відео