RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коридор затемнень в жовтні: на які дати випадає, що можна і заборонено робити

У жовтні 2023 року складним періодом буде коридор затемнень - протягом 14 днів між затемненнями, які очікуються цього місяця – кільцеве сонячне та часткове місячне затемнення.

"Апостроф" розповідає про особливості та заборони цього періоду.

Читайте також: Скоро станеться сонячне затемнення з "вогненним кільцем": коли і як побачити унікальне явище

Повний місяць у жовтні 2023 року: коли, що можна і не можна робити

Повний місяць - це фаза, коли Місяць знаходиться в протилежному боці Землі від Сонця. У цей момент Місяць повністю освітлений і видно з Землі у своїй повній красі. Повний місяць у жовтні 2023 року настане в суботу 28 жовтня 23.24 за київським часом. Повний місяць має особливі енергетичні властивості й істотно впливає на емоції людей і є сприятливим часом для загадування бажань або постановки нових цілей. У повний місяць варто уникати далеких подорожей, оскільки підвищується ризик подій або нещасних випадків. У повню не проводять жодних садових робіт, побоюючись негативного впливу на зростання та врожай. Оскільки у повний місяць посилюються енергії, цей день несприятливий для пологів та хірургічних втручань. Це несприятливий період початку нових відносин чи розставання.

Затемнення у жовтні 2023 року: коли, дати коридору затемнень

14 жовтня 2023 року настане кільцеве сонячне затемнення. У такому типі затемнення Місяць перекриває центральну частину Сонця, залишаючи видимим краї сонячного диска, що створює корону навколо Місяця. Під час кільцеподібного сонячного затемнення Місяць має закрити собою приблизно 90% Сонця, а "вогняне кільце" буде видно на смузі довжиною 190-220 кілометрів. Це явище буде помітним лише в деяких штатах США, країнах Центральної Америки, а також у Колумбії та Бразилії, і не більше 5 хвилин.

З 14 по 28 жовтня 2023 року Земля увійде в період коридору затемнень. Коридор затемнень - це період від Повного до Молодика або навпаки. Сонячне затемнення відбувається в Повний місяць, а Місячне затемнення - в Молодий місяць. Цей час вважають не найсприятливішим періодом. Багато астрологи стверджують, що затемнення символізують зміну енергії та подій, і вони можуть впливати на наш емоційний стан та прийняття рішень.

28 жовтня 2023 року відбудеться часткове місячне затемнення. Це астрономічне явище, у якому лише частина Місяця перебувають у тіні Землі. Затемнення відбувається тоді, коли Земля виявляється між Сонцем і Місяцем, і тіні Землі падають на Місяць. Однак на відміну від повного місячного затемнення, коли Місяць повністю огортається тінню Землі, у разі часткового місячного затемнення тільки частина місячного диска опиняється в тіні, а решта залишається видимою. Часткові місячні затемнення дозволяють побачити, як частина Місяця поступово занурюється в земну тінь і потім поступово виходить із неї. Часткове місячне затемнення 28 жовтня 2023 буде повністю видно над Європою і переважно Азії та Африки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в жовтні відбудеться два затемнення - сонячне та місячне, які припадають на молодик і повний місяць.

Вас також може зацікавити:

У вересні зійде останній Супермісяць року: що не можна робити в Урожайну повню

Місячний календар на жовтень 2023 року: коли хороші дні, а коли не можна розпочинати нові справи

Жовтень принесе казкову удачу: кому зі знаків Зодіаку пощастить вже зовсім скоро