RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Швидше за спорткар: нова Tesla встановила рекорд Нюрбургрінга, фото та відео

Глава компанії Tesla Ілон Маск, який раніше анонсував випуск "дружнього" робота-гуманоїда, повідомив, що Model S Plaid офіційно визнаний найшвидшим серійним електромобілем з тих, що проходили трасу Нюрбургрінга. Він проїхав коло за 7 хвилин та 30,9 секунди.

Фото відповідного документа Маск опублікував в Twitter.

"Tesla Model S Plaid тільки що встановила офіційний світовий рекорд швидкості серійного електромобіля на Нюрбургринзі. Повністю незмінений, прямо з заводу", - підписав він його.

На ньому два показника часу - 7 хвилин і 30,9 секунди, а також 7 хвилин і 35,5 секунди. Таким чином, Tesla побила попередній рекорд кола Нюрбургрінга, який серед серійних авто належав Porsche Taycan Turbo - в 2019 році він проїхав коло за 7 хвилин і 43,3 секунди.

В YouTube Tesla опубліковано також відео заїзду з більшим часом.

Авто-рекордсмен, Model S Plaid, був доставлений безпосередньо з заводу. Електрокар оснащений трьома моторами загальною потужністю 1020 к.с.

Траса Нюрбургрінга використовується автовиробниками для тестів і доведення своїх автомобілів. Швидкісні заїзди на треку є неофіційними мірилом динамічних можливостей машин.

Відзначимо, що авто з традиційними двигунами проходили Нюрбургрінг швидше (наприклад, Porsche Panamera Turbo проїхав коло за 7 хвилин і 23,1 секунди). Однак це були спортивні авто і не в самих простих версіях. А ось Model S Plaid - дуже потужний сімейний седан в базовому виконанні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія Tesla анонсувала появу повністю автономного автомобіля, в якому не буде керма і педалей.