RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кожного може зробити пілотом: у Туреччині презентували літаючий електрокар, фото

Летючий електромобіль презентували в Туреччині на виставці аерокосмічної техніки і технологій.

Про це повідомляє Укрінформ.

Летючий електромобіль "Джезірі" (Ceziri) виробництва турецької компанії TOGG показали в Стамбулі під час виставки TEKNOFEST. Експерти вважають, що це перший крок до того, щоб в майбутньому люди могли вільно переміщатися на летючих електрокарах.

Летючий електрокар Фото: Укрінформ

"Ми розглядаємо цю розробку як ту, що в майбутньому може зробити кожного з нас пілотом... На даний час найбільшою революцією масового виробництва в автомобільній промисловості є поява електромобілів, над чим сьогодні працює і TOGG", - сказав на презентації технічний директор Baykar Makina Сельчук Байрактар.

За його словами, близько 200 стартапів по всьому світу зайняті подібними проектами зараз. Для того, щоб такі машини отримали широке використання, необхідно вдосконалювати технологіі і підвищувати рівень безпеки водіїв-пілотів. За його підрахунками на це потрібно не менше 5 років.

Летючий електрокарФото: Укрінформ

Технічні показники нового автомобіля: експлуатаційна швидкість - 100 км/год, максимальна висота польоту - 2 км, час перебування в повітрі - 1 година, дальність польоту - 70-80 км.

Раніше ми також писали, що у Києві помітили найшвидший електромобіль.