RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як вибрати правильну гуму на авто і що означають цифри на боковині шини

Автомобільні експерти розповіли, на що варто звернути увагу при виборі шин для автомобіля.

Про це повідомляє hotline.finance.

Найбільшим записом на боковині шини є назва виробника, модель покришки, а також її розмір. Більшість шин для легкових автомобілів і кросоверів мають розмір, записаний у форматі 225 / 65R17, де: 225 - вказівка ширини протектора (в міліметрах); 65 - вказівка висоти боковини шини (в % щодо ширини); R - вказівка радіальної конструкції шини; 17 - вказівка посадкового діаметра шини (діаметр внутрішнього отвору під колісний диск).

Дізнатися всі допустимі розміри шин на ваш автомобіль можна за допомогою спеціальної таблички-наклейки. Як правило, вона знаходиться в дверному отворі на центральній стійці кузова або на люку паливного бака. Також всі допустимі розміри покришок зазвичай записані в інструкції по експлуатації автомобіля та / або в його сервісній книжці.

Виробник може прописати всі допустимі варіації покришок для різних версій автомобіля. Але деякі можуть і не підійти конкретно вашій машині.

Експерти радять вибирати шини з невеликим посадковим діаметром і високим профілем. Якщо хочете отримати максимум від гальмування і стійкості / керованості на літній дорозі, то вибирайте шини з максимально допустимою шириною протектора.

А для зимових доріг кращими є покришки з невеликою шириною протектора, але максимальною висотою боковин.

Раніше ми також повідомляли про те, що категорично заборонено робити з автомобілем напередодні холодів.