RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Що впливає на знос батареї електромобіля: головні чинники

Батарея електрокара зношується під час кожної зарядки та розрядки, і з цим варто змиритися. Але є фактори, що сприяють зносу акумулятора - це швидкісна зарядка, температура навколишнього середовища, пробіг і час.

Про це в інтерв'ю InsideEVs розповів генеральний директор американської компанії Atlis Motor Vehicles Марк Ханчетт.

Він зазначив, що швидка зарядка небезпечна сильним нагріванням батареї, яке може призвести до пошкодження внутрішньої системи акумулятора. Стан батареї погіршує і спекотна погода.

За даними Tesla, акумулятор Model S за 40234 км пробігу зношується приблизно на 5%. Примітно, що наступні 5% батарея втрачає вже через 201 168 км.

Вважається, що найбільше на стан акумулятора впливає час. Так, Nissan Leaf першого покоління втратив близько 35% ємності батареї за вісім років. При цьому моделі, в яких батареї оснащено рідинним охолодженням, мають зберігатися набагато довше.

Ханчетт дав кілька порад автомобілістам, які хочуть якомога довше зберігати акумулятор електрокара в хорошому стані. Він порекомендував влітку під час тривалого простою залишати електромобіль підключеним до мережі.

На його думку, електрокар з батареєю без рідинного охолодження в спеку краще залишати в тіні, а перед виїздом - "прогріти" протягом 10 хвилин. Також він порадив уникати розрядки батареї більш ніж на 80-90%.

Раніше ми писали, що тайванська компанія Foxconn, яка є основним збирачем продукції Apple, запустила власний автомобільний бренд. На недавній презентації було представлено цілих три електромобілі - седан, кросовер і міський пасажирський автобус.