RU  UA

Купити довідку не вийде: експерт розповів, як проходитиме контроль за техоглядом авто

Автомайстри, які роблять підроблені свідоцтва про техогляд, повинні нести за це відповідальність, так само, як і водії, котрі їх купляють.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апострофі TV розповів автоексперт Олександр Федченко.

"Має бути контроль на дорозі. Зараз поліція закупила спеціальні автомобілі, які будуть зупиняти цивільні автівки та перевіряти СО2, протектори на шинах, світло і так далі. І от вони зупиняють, перевіряють на СО2, а машина чадить, вона не відповідає нормам. Тоді перевіряють, коли авто проходило техогляд. І, якщо, наприклад, автівка була у мене на техогляді вчора, то поліція має приходити до мене, і я знову ж таки втрачу ліцензію. Тому я куму не дам цю довідку. Звісно, хтось інший може так вчинити. Та якщо дійсно буде контроль, і до когось контролюючі органи навідаються і він втратить право на техогляд, то кумівство швидко припиниться, - каже експерт про те, як вирішити проблему підроблених документів про проходження технічного огляду.

Він також вважає, що за таке правопорушення водіям мають виписувати значні штрафи, як це роблять у європейських країнах.

"Це має бути штраф. У Європі дуже великі штрафи, там навіть машину можуть відібрати, якщо ти не проходиш техогляд", - додає Федченко.

Читайте матеріал повністю: Техогляд необхідний в Україні, але є одна важлива умова – автоексперт .