RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Безпечна їзда взимку на авто: 15 лайфхаків для молодих водіїв

Досвідчені водії знають безліч тонкощів і нюансів, завдяки яким можна заощадити час і зробити процес експлуатації автомобіля приємніше.

Портал "Лайфхакер" опублікував 15 порад новачкам від досвідчених водіїв.

1. Не потрібно виходити з машини, якщо ви забули, з якого боку бак

Деякі новачки паркуються неподалік заправки, оскільки вони забувають про те, з якого боку у автомобіля бак. Але в цьому немає потреби. Досить поглянути на датчик бензину. Майже в кожному автомобілі поруч із ним знаходиться стрілка, яка вказує у бік баку.

2. Не потрібно зберігати лопату у багажнику

Досвідчені водії тримають в автомобілі взимку лопату. Але менш досвідчені возять її у багажнику. І це не правильно, оскільки машину може замести у велику кучугуру. Тоді лопата, яка перебуває у заблокованому багажнику, стане марною.

3. Розморожувач для замку має бути у теплі

Взимку замки автомобіля можуть замерзати. Спеціальні розморожувачі – це хороший спосіб вирішувати подібні проблеми. Але якщо він зберігався в бардачку змерзлої машини, то він буде марним.

4. Не потрібно залишати свої документи в бардачку

Припаркований транспортний засіб можуть евакуювати з тих чи інших причин. Або навіть викрасти. У разі будь-якого форс-мажору без документів на руках ви замучитеся доводити, що автомобіль належить вам.

5. Коли інші зупиняються – пригальмовуйте

Якщо автомобіль на сусідній смузі раптово зупиняється – гальмуйте. Найчастіше це свідчить, що попереду пішохідний перехід, яким йде людина.

6. Не потрібно піддаватися провокаціям

Ви їдете односмуговою дорогою на максимально дозволеній швидкості, а позаду вас нетерпляче підтискає інша машина. Просто розслабтеся та дотримуйтесь швидкісного режиму. Хтось завжди кудись поспішає, а штраф буде платити вам.

7. Тренуйте навичку зміни колеса

Управлятися із запаскою краще заздалегідь. Потренуйтеся в якомусь сухому місці та в спокійних умовах. У результаті, у разі реального форс-мажору, ви не панікуватимете.

8. Після миття потрібно протирати двері

Якщо ви помили автомобіль, а на вулиці мороз, то по гумках на ущільнювачах потрібно пройтися сухою ганчіркою. В іншому випадку двері можуть примерзнути до гумок і заблокувати вхід в машину.

9. Намагайтеся уникати калюж

Особливо це стосується глибоких калюж. Їх потрібно проїжджати акуратно, тому що в них можуть ховатися ями та проблемні люки. Не розганяйтеся, навіть якщо ви добре знаєте цей шлях. На дні калюжі може валятися арматура, що зашкодить підвіску.

10. Перед виходом з машини провітрюйте салон

Взимку можна відкривати вікна на кілька хвилин перед тим, як заглушити двигун. Якщо цього не зробити, скла будуть запітніли, коли ви повернетеся за кермо.

11. Має бути запас омиваючої рідини

Особливо в холодну та сльоту пору року. Щоб не купувати її на узбіччі у сумнівних продавців, коли потреба змусить. У цих ємностях може виявитися що завгодно.

12. Потрібно дивитися на кілька машин уперед

Якщо автомобілі, які їдуть попереду вас, без тонування, можна дивитися крізь їхні вікна вперед. Це допоможе вам краще орієнтуватись на дорозі.

13. Після калюжі потрібно сушити гальма

Якщо ви потрапили у велику калюжу – виїжджайте плавно, не сильно газуючи. Потім нагрійте гальмівні колодки, щоб вода випарувалася. Для цього потрібно кілька разів уривчасто натиснути на педаль гальма.

14. На перехрестях потрібно тримати колеса прямо

Викручувати кермо заздалегідь при повороті наліво не потрібно. Тримайте колеса прямо. Таким чином, якщо у вас хтось уріжеться, то вас не відкине на зустрічну смугу.

15. Будьте дуже обережні при обгоні фур

Якщо на прямій неширокій дорозі водій фури моргає правим поворотником, але нікуди не з'їжджає це знак для вас. Так людина за кермом дає зрозуміти, що притискається до правого боку і дозволяє себе обігнати.

Раніше ми також повідомляли про те, як підготувати авто до зими, щоб воно не підвело в морози.