RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Підготовка машини до зими: корисні поради водіям

З настанням холодів, коли дороги покриваються ожеледицею та снігом, відповідальні водії змінюють шини в своїй машині на зимові. Однак підготовка автомобіля до зими цим не вичерпується.

"Апостроф" розповідає, як підготувати автомобіль до холодів.

Гальмівні колодки. У разі сильної зношеності їх необхідно замінити. Зимова їзда передбачає часте гальмування, і краще, щоб авто було готове до цього. Тросик гальма стоянки потрібно підтягнути, тоді не буде проблем зі стоянкою на ухилі.

Генератор. На холостому ходу генератор повинен видавати щонайменше 13,6 Вольт при включеному ближньому світлі. Слід звернути увагу на натяг ременя генератора, а також на тріщини на ньому.

Кузов. Зимова вологість та сніг негативно позначаються на його стані, посилюючи корозію. Перед настанням холодів варто підфарбувати проблемне місце пензликом або маркером від подряпин.

Рівень антифризу. Якщо водій влітку доливав дистильовану воду до системи охолодження, занадто розведений антифриз може замерзнути в мороз. Є небезпека, що замерзла вода розірве радіатор.

Рідина в омивачі лобового скла. Щоб рідина у бачку не змерзла, її необхідно вчасно замінити.

Ущільнювачі. Обробка силіконовим мастилом зробить їх еластичнішими і гума не буде рватися при спробі опустити скло, відкрити двері або багажник.

Система опалення. З настанням перших холодів потрібно переконатися, що вона працює правильно - для цього потрібно включити підігрів і оцінити, наскільки швидко нагрівається салон. Якщо це відбувається занадто повільно - скло швидко запітніватиме і покриватиметься льодом.

Раніше "Апостроф" публікував 15 лайфхаків для молодих водіїв для безпечної зимової їзди.