RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Бізнес" в Одесі: на дверну ручку авто чіпляють замок

Шахраї продовжують вигадувати нові схеми виманювання грошей у автомобілістів. До недавнього часу була популярна крадіжка номерів із подальшим вимаганням грошей. Тепер злочинці додумалися до аналогічного способу – чіпляти на ручку дверей авто навісний замок.

Про такий випадок в Одесі написали в Telegram-каналі “Х**ва Одеса”.

“На Таїрова завівся новий вид бізнесменів. Чіпляють замок, а далі, як і з номерами, шукати треба ключ”, - йдеться у повідомленні.

Підписники у коментарях розповідають про різні способи, як зняти замок самостійно і не вестись на провокації шахраїв. Так, вони радять використовувати різні інструменти, такі як болгарка, пилка по металу, ножівка, два гайкові ключі, гідравлічні кусачки або інші.

Один з найпростіших для цієї справи інструментів – це ножівка по металу. Можна взяти газету та скотч, щоб захистити покриття автомобіля, і акуратно перепиляти дужку замка. На це піде близько півгодини.

Також, зайвого "аксесуару" на дверній ручці допоможе позбутися болгарка. У цьому випадку головне дотримуватися акуратності в роботі.

Деякі підписники радять доїхати до автосервісу, де допоможуть швидко позбутися проблеми: “На автосервіс під'їхав, там гідравлічні кусачки, перекусять у момент” .

Інші гумористи відзначають, що "простіше машину нову купити і все".

Раніше ми писали, що у Києві пішохід хотів влаштувати автопідставу, стрибнувши під колеса авто.